5

הטור היומי של TELESPORT

שני משחקי סיום עונה מרכיבים את הטור היומי שלנו. משחק גמר הפלייאוף בצ'מפיונשיפ בין האל למידלסבורו, ומשחק לפרוטוקול בלבד בין מכבי תל אביב להפועל פתח תקווה

שבת 23 מאי 2026
מערכת TELESPORT
משחק גמר פלייאוף העלייה לפרמייר ליג באצטדיון וומבלי תמיד מספק דרמות, אבל הסיפור של הערב הזה ייזכר לדורות: האל סיטי, שהדיחה בחצי הגמר את מילוואל, התכוננה לפגוש את סאות'המפטון – אלא שבאמצע השבוע "הקדושים" הודחו מהמפעל בגלל פרשת ריגול חמורה, וערעורם נדחה. בעקבות כך, מידלסבורו הוקפצה לגמר הגדול. "הנמרים" מהאל, שסיימו את העונה במקום השישי, מגיעים עם פחות זמן הכנה ליריבה החדשה, אך עם היסטוריה לצידם: בשתי הפעמים הקודמות שהגיעו לגמר הפלייאוף (2008 ו-2016), הם ניצחו 1-0 והעפילו לליגה הבכירה.

מנגד, ההכנה של מידלסבורו לגמר הזה הייתה הזויה לחלוטין. השחקנים של קים הלברג כבר חשבו שהעונה שלהם הסתיימה לאחר שהפסידו בחצי הגמר על המגרש, ורק ביום שלישי האחרון גילו שהם נוסעים לוומבלי. למרות חוסר הוודאות, הלברג המשיך לאמן את חניכיו מתוך תקווה לנס – והוא הגיע. הסטטיסטיקה מספרת שהקבוצה שמסיימת במקום החמישי (כמו בורו) ניצחה בשלושה מארבעת גמרי הפלייאוף האחרונים. למרות מאזן היסטורי חלש בוומבלי, האורחים הרשמיים מגיעים עם תחושת שליחות ואמונה שהגורל לצידם.

הנתונים המכריעים ונקודות המפתח:

סגל חסר בשני הצדדים: מידלסבורו תאלץ להסתדר ללא הכוכב הגדול שלה, תומי קונאווי הפצוע, אך מקווה לקבל בחזרה את היידן האקני. מנגד, האל סיטי עלולה לחסר את קייל ג'וזף, מה שישפיע על המערך ההתקפי שלה.

היסטוריית מפגשים לטובת בורו: מידלסבורו מחזיקה במאזן מצוין מול האל סיטי בשנים האחרונות, עם חמישה ניצחונות בשמונת המפגשים התחרותיים האחרונים ביניהן (תיקו אחד ושני הפסדים), אם כי המפגש האחרון ביניהן הסתיים ב-1:0 להאל.

מומחיות בדרבים אזוריים: מידלסבורו אוהבת לפגוש קבוצות מחבל יורקשייר (כמו האל). העונה בצ'מפיונשיפ היא ניצחה בחמישה מתוך ששת המשחקים שלה מול יריבות מהאזור הזה.

המנטליות של "קמו לתחייה": מבחינה מקצועית מדובר בשתי קבוצות שקולות מאוד, אך המומנטום המנטלי נמצא לחלוטין אצל מידלסבורו. כשקבוצה מקבלת הזדמנות שנייה כזו כנגד כל הסיכויים, האנרגיות והאמונה שלה בשמיים. הטירוף של בורו צפוי לקחת אותה חזרה לפרמייר ליג.

הימור ווינר:

המשחק: האל – מידלסבורו הניחוש: מידלסבורו תנצח (2) היחס: 1.70

-------------

במחזור הנעילה שינעל רשמית את עונת ליגת העל, הפועל פתח תקווה תארח מחר (שבת) באצטדיון שלמה ביטוח את מכבי תל אביב למפגש לפרוטוקול בלבד, שהופך לבמה המושלמת לכדורגל התקפי ומשוחרר. המארחת מגיעה לאחר עונה סדירה פנטסטית שבה העפילה לפלייאוף העליון, אך שם רשמה ריצה מאכזבת של שבעה הפסדים ושתי תוצאות תיקו. המאמן עומר פרץ, שחתם לאחרונה על חוזה ארוך טווח, רוצה להפרד מהקהל הביתי בטעם מתוק עם ניצחון בכורה בפוסט-סיזן, ויעלה בהרכב משני במיוחד שיכלול שחקני ספסל ונוער, כולל השוער השלישי עמית משיח שעשוי לערוך בכורה מרגשת בליגת העל.

מנגד, אצל האלופה היוצאת מכבי תל אביב הראש נמצא עמוק בהכנות לגמר גביע המדינה ביום שלישי הקרוב מול הפועל באר שבע באצטדיון טדי. המאמן קני מילר מבין את חשיבות המעמד ויבצע רוטציה רחבה מאוד ב-11 כדי להעביר את המשחק בשלום ללא פציעות מיותרות. יחד עם זאת, הצהובים שיעלו לדשא – ביניהם אלעד מדמון, קרווין אנדרדה ויונס מלדה – ירצו להוכיח למאמן שמגיע להם מקום בהרכב בגמר הגביע. המשחק ישוחק ללא טיפת לחץ, מה שמבטיח קצב מהיר והרבה מצבים ליד השערים.

הנתונים המכריעים ונקודות המפתח:

מכת חיסורים במלאבס: הפועל פתח תקווה תחסר חלק גדול מהשלד הקבוע שלה. רועי דוד המוצהב ייעדר, כמו גם בוני אמיאן ואוראל דגני הפצועים. בנוסף, הבלמים אלכס מוסונדה ואיתי רוטמן צפויים לקבל מנוחה, מה שיציב הגנה ניסיונית וצעירה לחלוטין מול התקפת מכבי.

המשימה: מלך השערים של דור פרץ: למרות הרוטציה הגדולה, הקשר דור פרץ צפוי לפתוח בהרכב הצהובים. חבריו לקבוצה כבר הצהירו שיעשו הכל כדי לפרגן לו על המגרש במטרה לעזור לו להבקיע ולהתבסס לבדו בראש טבלת מלך השערים של הליגה, מה שמבטיח דחיפה התקפית בלתי מתפשרת של האורחים.

הרכבים משניים = הגנות חדירות: כששתי הקבוצות מציגות הגנות מאולתרות ושחקנים רעבים שרוצים להוכיח את עצמם בחלק הקדמי, המשחק הזה צפוי להתפתח למפגש רב שערים. ההערכות המקצועיות מדברות על משחק פתוח שיעבור בקלות את רף 3 השערים ומעלה.

העומק הצהוב יעשה את ההבדל: על הנייר לשתי הקבוצות אין על מה לשחק, אך בעוד שפתח תקווה עולה עם שחקני נוער וספסל דל, ה"מחליפים" של מכבי תל אביב הם שחקני נבחרת וזוללי דקות לגיטימיים בליגת העל. האיכות, העומק והרצון להרשים לקראת גמר הגביע צפויים להכריע לטובת האורחים.

הימור ווינר:

המשחק: הפועל פתח תקווה – מכבי תל אביב הניחוש: סה"כ שערים 2-3 שערים. יכבשו לדעתנו 4 שערים ומעלה. הניחוש: 2 היחס: 2.1

תגובות

טלספורט בפייסבוק